De coachingspraktijk voor grote én kleine meisjes

Menu

Over Elske

Elske FiederElske
image001
Elske fiederElske
Zet je klompjes bij ‘t vuur
Moeder bakt pannekoeken want het meel is niet duur
Tingelingelinge pannekoek
Stroop en rozijnen
Tingelingelinge pannekoek
Kom op bezoek!

Mijn naam is Elske Kolkman(1989). Ik woon samen met mijn vriend Sil en onze franse bulldog Diesel op een prachtige plek in de Achterhoek (Gelderland) middenin de natuur.

Ik ben gespecialiseerd karaktercoach en trotse oprichtster/eigenaresse van:
* Coachingspraktijk FiederElske – de enige coachingspraktijk speciaal voor grote èn kleine meisjes.
* Theekransjes – De Landelijke Community van gecertificeerde professionals die Theekransjes organiseren volgens de officiële Theekransjes Methode

Ik ben zelf een echt meisjes-meisje; vind dingen vaak net iets mooier met een gouden randje of in het roze met een glittertje, maar weet ook van aanpakken. Geboren en getogen op de boerderij van mijn ouders ben ik opgegroeid naast de rust van de natuur en de dieren om ons heen, ook opgevoed met hard werken en de ondernemersgeest.

Elske FiederElske is een liedje dat voor mij nauw verbonden is met mijn naam en roept zowel fijne als minder prettige herinneringen op. Het is een ouderwets kinderliedje dat geregeld voor me gezongen is door mijn (groot)ouders. De “klompjes” zie ik als symbool voor mijn boerenafkomst en het vuur staat voor mij voor warmte, licht, kracht; mits je er met respect mee omgaat. Als kind werd ik door andere kinderen weleens geplaagd met mijn naam, ze riepen me dan na met: “Elske FiederElske, Elske FiederElske….” Dat ik juist dit nu gebruik als naam voor mijn praktijk zie ik als een teken van kracht en herinnert mij eraan hoe ver ik al gekomen ben.

In 2009 ben ik begonnen met werken als (school)maatschappelijk werkster, ik merkte al gauw dat mijn interesse en expertise voornamelijk bij het werken met kinderen en jongeren en specifiek bij meisjes ligt. De Kunst van Kindercoaching kwam op mijn pad en hier heb ik meer van mezelf en mijn eigen mogelijkheden ontdekt. De wens ontstond om mijn eigen praktijk te starten om kinderen, jongeren en hun ouders op een andere manier verder te kunnen helpen.

In 2013 is FiederElske ontstaan en hiermee mijn droom werkelijkheid geworden. De keuze om mij te specialiseren in meisjes, meiden en vrouwen is een hele persoonlijke geweest. Ik heb me zelf erg alleen gevoeld in mijn geworstel en heb lang last gehad van een negatief zelfbeeld. Gelukkig weet ik inmiddels ook hoe het anders kan en vanuit mijn ervaring en expertise anderen verder helpen.

Ik geloof dat onze wereld meer meisjes- en vrouwenenergie nodig heeft. Veel van de vrouwen aan de top zijn waar ze zijn, door veel harde mannenkwaliteiten in te zetten. De wereld zou in mijn ogen meer in balans komen als er plek is voor beiden. Ik voorzie hiermee een gezondere, gelukkigere wereld voor mannen én vrouwen, jongens én meisjes.

Klanten van FiederElske zijn:

webdesign: RS Vormgeving | Reclamebureau