Menu

Ik ben over alles onzeker geweest.. lees hier waarom ik dan toch mezelf blijf!

19 februari, 2018

ONZEKERHEID
Onzekerheid, het is iets wat denk ik 99,9% zo niet 100% van de mensen niet vreemd is. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt volgens mij over alles wel eens onzeker geweest.
Om te beginnen mijn uiterlijk:
– mijn lengte (meer dan 1,60m zat er gewoon niet in met een moeder van 1,56m)
– mijn lijf (is het niet te vol/rond/kort?)
– mijn haar (viel een tijdje uit van de stress)
– mijn huid (niet altijd even egaal met een wiebelende hormoonhuishouding)
– mijn kleding (is het niet een beetje te: tuttig/strak/groot/klein/ouderwets/hip/saai/ongepast/opvallend?).
Poeh en dat is dan alleen nog maar wat je aan de buitenkant ziet. 

Maar dan kun je je ook nog afvragen:
Ben ik wel aardig, moedig, leuk, spontaan, gezellig, enthousiast, gek, betrokken, lief, attent, ambitieus, succesvol, stoer, tof, grappig, scherp, kritisch, loyaal, professioneel, oud/jong, slim genoeg?
Het antwoord heb ik gevonden en dit geldt voor jullie allemaal:

“Je bent genoeg.”

Ik heb gelukkig met allerlei vallen en opstaan en een heerlijke berg aan opleidingen en scholingen ook al heel veel over mezelf geleerd. Hierdoor weet ik gelukkig inmiddels dat het ook anders kan, al betekend dat ook echt niet dat ik helemaal nooit meer onzeker ben ;). Ik weet wel dat ik vooral zelf vaak de hardste criticus ben en veel vrolijker, leuker, gezelliger enz. ben als ik blij ben met hoe en wie ik ben.

MIJN MISSIE
Wat mij ontzettend aan het hart gaat is het zelfbeeld van kinderen, jongeren en dan in het bijzonder van meiden. We leven in een maatschappij waarin alles maakbaar is, voor 22.00 besteld is de volgende dag nog in huis. Hup een filtertje hier, een correctie daar en liken maar. Hoeveel volgers, hoeveel likes krijg jij? Groepsfoto’s? We delen meestal alleen die foto waar we zelf het leukst opstaan.. We laten het liefst aan de buitenwereld alleen datgene zien dat goed gaat, waar we trots op zijn of mee kunnen scoren. Tegelijkertijd mag het ook niet te nep zijn, want dan hebben we daar massaal weer een mening over. Echte eerlijke dingen worden hierdoor steeds waardevoller en dan bedoel ik niet dat je moet hopen op goede genen. Juist eerlijke gesprekken, oprechte emoties, echte verhalen, bijzondere ervaringen, kostbare tijd samen.. volgens mij is dat waar het om gaat. Ik heb gemerkt dat als ik mijn eigen onzekerheid toesta en niet verstop maar JUIST deel en me kwetsbaar opstel er zulke mooie dingen ontstaan.

“Als jij jezelf toestaat echt jezelf te zijn, geef je een ander daarmee de ruimte dit ook te doen.”

Dat een meisje in mijn praktijk voor een afspraak bij mij speciaal haar lievelingsjurk aandoet of dat een meid bij mij durft te komen zonder make-up, nou echt dat vindt ik om te huilen zo geweldig! Het bijzondere met het werk in mijn praktijk is dat ik me nooit anders voor hoef te doen dan wie ik ben. Juist die personen waar ik zelf al blij van wordt weten mij te vinden, en komen speciaal naar mij. Kun je je voorstellen hoe ontzettend fantastisch dat is?

♡ Liefs Elske