Menu

Mijn geheim om je dromenleven te realiseren…

19 februari, 2018

Vorige week zei iemand tegen me: “Oh jij heb al in een relatief korte tijd, zoveel weten te bereiken!” Het was grappig om te merken dat ik me hier zelf eigenlijk niet eens zo bewust van was. Maar terugkijkend naar waar ik vandaan kom en waar ik nu sta, zie ik dat nu zelf ook. Er werd me toen gevraagd wat mijn geheim is en hier ben ik over na gaan denken..

Mijn geheim
Ik vertrouw veel op mijn onderbuikgevoel, het weten of iets wel of niet het juiste is om te doen, gecombineerd met een flinke portie doorzettingsvermogen. Ik ben ontzettend leergierig en krijg heel veel energie van het volgen van opleidingen, trainingen, workshops en het ontmoeten van collega’s. Afgelopen weekend ben ik ook weer heerlijk ondergedompeld in een geweldige nieuwe materie met een zeker zo geweldige groep en trainers (hierover in een latere nieuwsbrief meer).

Fouten maken? Liever niet! Of toch?
Het blijft toch een bijzondere combinatie omdat ik toch eerlijk moet bekennen dat ik stiekem het liefste niets wil leren. Het liefst zou ik dingen gewoon meteen in 1x goed willen kunnen doen. Dat als ik me iets bedenk, dat ik het kan en dat alles in 1x perfect lukt. Herkenbaar? We roepen tegelijk met z’n allen, fouten maken is goed! De voordelen zijn fantastisch:
> Je leert van je fouten
> Het maakt je sterker
> Stimuleert creativiteit
> Zorgt ervoor dat je stil staat hoe graag je iets wilt

Klopt allemaal en ben ik het volledig mee eens, toch?

Stilstaan?
Sinds ik erachter ben dat geen fouten maken ervoor zorgt dat ik stil kwam te staan en niets meer deed heb ik voor een andere aanpak gekozen. Gewoon DOEN! Ja en dan de kans lopen dat je snoeihard op je bek gaat (sorry voor het taalgebruik, maar dat is het soms gewoon!) Mijn motto is afgelopen jaren:

“Eerst doen, dan durven!”

Als ik ga wachten tot ik iets durf ben ik namelijk bang dat het nog wel even kan duren 😉

Een prachtige spreuk die ik ooit las was: Als je nooit bang bent, kun je ook niet moedig zijn. Dus ik kies ervoor om door mijn angst heen te stappen en moedig te zijn, steeds opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw. Al gaat dit soms ook echt wel met slapeloze nachten, huilbuien in de armen van de mensen die dichtbij me staan, gierende zenuwen, trillende spieren, een zweetuitbarsting en een rode kleur vlak voor ik weer iets nieuws daadwerkelijk ga doen. Ik blijf stappen zetten, omdat alle angst en spanning die ik heb overwonnen in het niet staat bij wat het me tot nu toe al opgeleverd heeft! Een prachtige praktijk, geweldige opleidingen, de mooiste cliënten, fantastische ervaringen, bijzondere nieuwe ontmoetingen en het geweldige gevoel mijn leven ten volste te leven!

Ik wens jullie nog een hele fijne dag en tot een volgende keer!

♡ Liefs Elske