Menu

Help ik heb een baaldag (inclusief 5 tips om er weer uit te komen)

19 februari, 2018

Het was al weer even geleden dat ik een blog had geschreven. Ik ben ontzettend druk geweest met allerlei hele gave dingen. Er gaat dus echt heel veel heel goed en daar geniet ik ook ontzettend van.

Maar vandaag niet, vandaag wil het niet, heb ik mijn dag niet..

Lees niet verder als je nu denkt:
1. Ja lekker dan?! Elske heeft haar dag niet en dan gaat ze ineens wel weer een nieuwsbrief schrijven.. 
2. Ik heb nooit een baaldag en het boeit me niet hoe een ander een baaldag beleeft.
3. Ik zit niet te wachten op een eerlijk, open, persoonlijk verhaal.

> Serieus, echt even goede vrienden als je nu wegklikt. Je kunt straks niet meer zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb.. 😉 <

Lees verder als je denkt:
1. Heeft zij ook wel eens een baaldag?
2. Yes, ik houd van leedvermaak
3. Ik ben benieuwd hoe een baaldag er bij Elske uitziet
4. Ik heb zelf vaker dan ik wil een baaldag
5. Ik wil weten wat ik aan mijn eigen baaldag kan doen.

OH en kunnen we wel afspreken dat wat ik nu met jullie deel niet tegen me gebruikt gaat worden? Laten we het fijn onder ons houden, oké? FIJN!  

HOE BEGIN IK MIJN BAALDAG?
– Ik druk de wekker uit en vergeet “per ongeluk” op snooze te drukken en druk mijn wekker uit.

– Na 11,5 uur slaap wordt ik wakker omdat het wel erg licht wordt in onze slaapkamer.

– Aankleden is teveel moeite, dus het hoogst haalbare is een joggingbroek met een trui van Sil of zoals vandaag mijn trouwe, uiteraard wel roze, badjas.

 Mijn haar volledig ontploft, zit nog precies zoals ik opstond, na een dag vol draaien, woelen en dromen, kan ik je vertellen dat menig kappershanden zouden gaan jeuken.

– Ik draag geen make-upcorrectie, er zitten nog wat zwarte vegen van de mascara van gisteren onder mijn ogen, zodat mijn toch al fletse gezicht nog beter uitkomt.

– Mijn ontbijt vandaag bestond eerst uit een handje noten, aangezien ik daar niets aan klaar hoef te maken. Toen ik meer honger kreeg besloot ik de koelkast te openen, vol gezonde, voedzame dingen.. normaal denk ik dan YESSS, maar nu: te veel werk, dus ik nam een koekje.

– Rond de lunch, na een klaag-app-contact met Sil (mijn vriend) besloot ik toch maar wat te gaan eten: een stuk chocolade met een latte machiato (of hoe je het ook schrijft, spellingscheck doet het niet en ff googlen kost me nu echt teveel moeite).

NIKS UIT HANDEN
HELP, waar gaat deze ellende heen?! Ik werd al de hele ochtend helemaal naar van mezelf, kreeg niets uit handen en was stiekem misschien nog wel het meest gefrustreerd dat ik op Netflix geen nieuwe leuke serie kon vinden om te volgen (New Girl en Gossip Girl zijn afgelopen, iemand nog leuke tips in het romantische-komedie genre?) Met als gevolg dat een paar uur een beetje doelloos rondhing op facebook. Waardoor ik vervolgens nogmeer gefrustreerd werd, omdat naast mijn laptop mijn to do lijst me steeds dringender aankeek, de gordijnen nog steeds dicht zaten en ik nu al een halve dag mijn tijd had verspilt met NIKS NUTTIGS?!

KEERPUNT
Ik kan inmiddels echt serieus ontzettend om mezelf lachen. Waar ik vroeger wel een week of een maand of soms zelf een hele winter in de baalstand stond, was ik er nu na een paar uur al weer uit. Dat is best een vooruitgang toch? Net toen ik dacht, er helpt toch niks en dacht: stik maar, het word vandaag toch niks, grom grom, baal baal, mopper de mopper. Vielen er een paar kwartjes en terugkijkend, nu ik klaar ben met balen kan ik zien wat me geholpen heeft:

TIPS OM UIT JE BAALSTAND TE KOMEN
Bel, app, mail, skype met iemand die je begrijpt.
In mijn geval waren dat een paar geweldige collega’s die er altijd voor me zijn en mijn vriend Sil.
Sta jezelf toe om te balen

“Het gaat een stuk beter met me, nu het ook af en toe niet goed mag gaan”

3 Kies kleding waar jij je prettig in voelt.
Binnenhuis kies ik vaak voor mijn badjas of een joggingbroek met een trui van Sil, als ik echt naar buiten moet voor iets zorg ik in ieder geval dat het lekker zit. Even geen hakken of moeilijke panty’s.
4 Kom in beweging
Letterlijk door te gaan sporten of wandelen met de hond of figuurlijk door iets te gaan doen om je baalpatroon te doorbreken. Wat ik ben gaan doen? Ik dacht, wat als mijn gebaal precies de bedoeling is voor vandaag? Wat zou ik kunnen doen om dit gevoel in mijn voordeel te laten werken? Toen bedacht ik, weet je wat, ik schrijf er een nieuwsbrief over! Er zijn vast meer mensen die dit gevoel herkennen en misschien kan ik iemand helpen door mijn inzichten te delen.
5 Neem jezelf niet te serieus
Ik heb echt heerlijk om mezelf kunnen lachen toen ik ging verwoorden wat ik allemaal voelde en welke behoeftes en neigingen ik had. Ik kon de humor inzien van mijn eigen gedachten, waardoor mijn laatste donderwolk zo vertrokken was. Denk je nu, makkelijker gezegd dan gedaan? Misschien helpt een potje BINGO je 😉 

KRITIEK, ADVIES EN OORDELEN BINGO:
Zo lief als ik ben (en oké ook uit zelfbescherming 😉 ) heb ik voor jullie alle kritiek, advies en oordelen alvast zelf even voor jullie bedacht. Dat hoeven jullie dus zelf niet meer te doen. Mijn “baaldaghoofd” gaat op hol en vult in wat jullie allemaal wel niet zullen denken en vinden op het moment dat ik in deze nieuwsbrief eerlijk schrijf hoe het nu gaat.
Hou je vast en denk eraan, valse bingo = LIEDJE ZINGEN!

Ik zou willen dat ik de tijd had om 11,5 uur te slapen!
Van veel slapen wordt je juist moe!
Weet je wat jij zou moeten doen..?
Als je zo negatief denkt blijf je alleen maar hangen in je baaldag!
Alsof er geen ergere dingen in de wereld zijn?
Bij mij werkt dat allemaal niet zo makkelijk!
Aankleden, douchen en naar buiten, dat had je moeten doen!
Je bent ook te druk / te werkt ook te hard!
Zij heeft makkelijk praten!
Niet eten? Vind je het gek dat je moe bent?
Ik dacht al, het kan echt niet zo goed gaan bij haar?
Met kinderen kan dat echt niet maar zo hoor!
Jonge onbezonnenheid, dat krijg je er nu van!
Wat vind je vriend daar wel niet van?!
In loondienst was je allang ontslagen!
Lekker decadent hoor midden in de week!
Wat zullen de buren wel niet denken?!
Zo ga je het dus nooit redden!
Een combinatie van alle bovenstaande, aangevuld met allerlei dingen die ik nu even niet kan bedenken.

Heb jij nou heel veel vaker een baaldag dan je wilt en zou je hier vanaf willen? Weet je dat je van harte welkom bent, mail naar elske@fiederelske.nl.

♡ Liefs Elske