Menu

Help, ik heb teveel ideeën.

19 februari, 2018

NIET CREATIEF
Ik heb vaak gedacht dat ik niet creatief was. Ik dacht dat je alleen creatief kon zijn als je mooi kan tekenen en schilderen? Ja dat is óók creatief, maar niet alleen. EN om ergens goed in te worden, zul je moeten trainen, oefenen, trainen, oefenen… Een topscoorder heeft als klein hummeltje ook eerst duizenden keren misgeschoten, maar door te trainen werd ze steeds beter. Natuurlijk is een stukje genetische aanleg wel handig gecombineerd met misschien een stukje geluk? Het belangrijkste is in mijn ogen een portie doorzettingsvermogen en passie voor wat je doet.

Creativiteit zit echter in zoveel meer dingen, zingen, koken, creatief denken, out-of-the-box, altijd iets positief kunnen zien, creatief problemen op kunnen lossen, oude meubels opknappen, geweldige gedichten maken, de mooiste websites maken en noem maar op..

DOOR DE BOMEN HET BOS NIET MEER ZIEN
Daar herken ik zelf een behoorlijke bult van. Misschien wel te veel? Ik weet namelijk nu even echt niet meer hoe nu verder. Ik vroeg mezelf af, hoe kan dat nou?
> Heb ik doorzettingsvermogen? Check!
> Heb ik passie? Uhm ja om zoveel mogelijk meiden die nu nog worstelen, te bereiken en weer te laten STRALEN. Dus, ja check!
> Ben ik creatief? Inmiddels weet ik van wel, dus ook check!
> Heb ik genetische aanleg? Ja, muziek maken, schilderen, schrijven, optreden, anders denken, organiseren.. het komt allemaal genoeg langs in mijn families.
> Heb ik geluk? Mmm alleen over deze vraag kan ik al volledige blog volschrijven maar dat ga ik nu even niet doen. Ik geloof dat ik hier wel een check kan zetten.

Wat is dat het probleem vraag je je misschien af? Nou dat zal ik proberen uit te leggen..
Ik heb allerlei ideeën, projecten, plannen, dromen, wensen, doelen, mogelijkheden, opties.. 
MAAR mijn dag duurt maar 24 uur en mijn week heeft maar 7 dagen, o en ik wil ook wel eens slapen, eten, en andere dingen doen 😉

DUS HOE NU VERDER?
Ik ben bang dat ik keuzes moet maken, of in ieder geval prioriteiten aan moet brengen. Zelf kom ik er even niet uit hoe nu verder.

WAAR IK NOG NIET UITKOM:
– Richt ik me eerst op de ouders of eerst op de meiden zelf?
– Welk probleem zorgt nu ècht bij de meeste mensen voor de meest slapeloze nachten?
– Welke vorm spreekt mensen het meest aan? Een boek, e-boek, videoserie, een training, een workshop?
– Wat heeft de voorkeur? Tot in de puntjes verzorgd en langer wachten of nog niet helemaal perfect maar wel zo snel mogelijk?
– Online, offline of een combinatie van beide?
– Alleen of in een groep?

Heel leuk Elske al die ideeën die je zegt te hebben.. Maar wat zijn dat voor ideeën? Hoor ik je denken. Nou ik zal jullie eerlijk zeggen, ik wilde eigenlijk niet te veel delen. Door allerlei angstige stemmetjes in mijn hoofd die dingen zeggen over:
“Misschien vinden ze je idee wel stom, het is nog niet af! Straks gaat iemand anders ermee aan de haal..”

Ik heb de meningen en wensen van mijn netwerk verzameld, het even laten sudderen en uiteindelijk de keuze gemaakt waar ik het meest blij van werd.

“Ik heb geleerd om tegen mezelf te zeggen: ja ik vind het spannend en ja, ik doe het toch! “

♡ Liefs Elske