Menu

Hoe doe je dat toch allemaal?

19 februari, 2018

Geregeld krijg ik de vraag: Hoe doe je dat toch allemaal? Veel minder vaak zal er straks aan mij gevraagd worden, hoe fiets jij toch zo snel? In deze blog zal ik jullie uitleggen wat een nieuwe fiets met businesscoaching te maken heeft. Ik verklap vast, het zijn allebei manieren om ervoor te zorgen dat ik verder kom, sneller ga, of meer tegelijk kan doen. 

Net als jullie allemaal ben ik heel veel verschillende dingen. Ik ben vriendin, baasje, (schoon)dochter, zus en (schoon)zusje, kleinkind, tante, nicht en nichtje, buurvrouw en buurmeisje, dorpsgenoot, bekende, vage bekende, oud klasgenoot, studiegenoot, collega, ex-werknemer, ondernemer en bedrijfseigenaar en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Met al die rollen/functies/titels komen ook heel veel anderen dingen om de hoek:
– wensen
– verwachtingen
– verplichtingen
– taken
– feestjes
– afspraken
– verantwoordelijkheden..

Waar het om gaat is dat je al deze dingen samen laat komen in de persoon die JIJ WIL zijn.

MAAR er is een probleem, het probleem waar 9/10 mensen die ik spreek tegen aan loopt is dat ze (nog) geen oneindige toegang hebben tot:
– Tijd
– Energie
– Geld

“Dit betekend in de praktijk heel veel ingewikkelde, soms ethische dilemma’s.
In de theorie is de oplossing heel makkelijk:
KEUZES MAKEN.”

Deze week koos ik ervoor om een nieuwe fiets te kopen.

Mijn oude fiets was een hele mooi licht groen glimmende met leren zadel en handvatten, met bloemetjes en een mand voorop.
Hij stond prachtig in onze schuur.
Fietsen deed ik er (bijna) nooit op.
Wij wonen erg buitenaf en met wind tegen heb je er weinig aan als je fiets er heel mooi uitziet maar best zwaar trapt.

Mijn nieuwe fiets is iets minder mooi, maar wel met glimmend goud/brons detail EN met elektrische trapondersteuning.
Ja, ik ben geboren in 1989 en gun mezelf een elektrische fiets.

Want als ik dan wil/moet fietsen omdat het:
A. mooi weet is
B. ik een wijntje wil drinken of
C. een combinatie van bovenstaande

Wil ik niet nat bezweet en buitenadem aankomen op de plek van mijn bestemming.
(Dat is trouwens ook niet wat ik als ondernemer wil als ik onderweg ben ergens naar toe…)

Wat wil ik nou eigenlijk zeggen met dit voorbeeld van een nieuwe fiets kopen.
Voor mij is dit precies waar het ook in heel veel andere situaties in het leven om gaat:

“Jezelf de ondersteuning gunnen die je wilt/nodig hebt, los van wat een ander hier ook van zegt.”

Wat mij in veel situaties erg heeft geholpen is het inschakelen van professionele hulp.
Voor mijn fiets? Alle lof voor Paul Knippenborg Tweewielers, maar dit geldt natuurlijk ook in heel veel andere situaties.

Zo kies ik ervoor om mezelf en mijn praktijk (en daarmee dus ook mijn klanten) businesscoaching te gunnen. Ik heb zelf dus inderdaad ook een coach, ik wilblijven leren, blijven groeien en als het even kan verder komen, sneller gaan of meer tegelijk kunnen.

Mijn omgeving snapt dit niet altijd, waarom kun je niet tevreden zijn met wat je nu al hebt bereikt?
Het is toch super zo?

Uhm ja, helemaal waar!

Maar het gaat niet om mij, het gaat om al die grote én kleine meisjes die worstelen en wegzakken in ellende en eenzaamheid.
Dan kan ik toch niet blijven zitten waar ik zit?

Ik wil groter groeien zodat ik meer meisjes, meiden en (jonge) vrouwen kan bereiken. 
Want ja ik weet hoe het is als je daar onder in die put zit, en ik weet ook hoe je er weer uit komt.

Als dat niet belangrijk is, nou dan weet ik het ook niet meer!

Ennuhm fietsen en ondernemen gaat me dus een stuk makkelijker af met trapondersteuning. Wil jij ook eens zien hoe je met hulp verder, gemakkelijker en met minder moeite je bestemming bereikt? Kijk eens op www.fiederelske.nl/individuelecoaching 

Helpen jullie duimen voor mooi weer?
Ik wil dit weekend op mijn nieuwe fiets, als het even kan zonder regen, graag naar de kermis 😉

Met liefs,

Elske