Menu

Stoppen met mijn baan in loondienst.. ja als ik later groot ben! (of toch niet?)

19 februari, 2018

STOPPEN IN LOONDIENST
Toen ik mijn praktijk begon, had ik bedacht dat ik “OOIT” wel volledig als zelfstandige in mijn praktijk wilde werken.

Uhm ja maar wel op een paar voorwaarden:
– Als ik later groot ben ūüėČ
– Als ik helemaal zeker weet dat ik om kom in het werk
– Als ik nog veel meer weet dan ik nu weet
– Als ik het eerst jaren lang heb geoefend
– Uhm en als ik het echt helemaal zeker te weten durf.

Voor sommige misschien onbekend, maar ik heb tot 22 december 2015 nog voor een deel in loondienst gewerkt. Toen in mijn praktijk startte werkte ik nog 32 uur in loondienst. Al gauw merkte ik dat ik eerst ruimte voor mijn praktijk moest maken, voor ik meer werk uit mijn praktijk zou krijgen.

“Ik hoopte zo dat het andersom zou zijn, dat ik eerst om zou komen in het werk en dan dus heel veilig minder kon gaan werken.”

Na een half jaar denk ik, ben ik naar 28, vervolgens 24 en uiteindelijk 18 uur gezakt in mijn vaste dienstverband. Mijn praktijk groeide steeds in sprongen naarmate er meer ruimte ontstond.

DEUREN SLUITEN
December¬†2015 heb ik al officieel¬†afscheid¬†genomen van mijn¬†directe collega’s¬†uit het Ondersteuningsteam, de mooie bos bloemen heeft een hele tijd staan schitteren in mijn keuken en de lieve kaartjes hebben een mooie plek gekregen in mijn praktijkruimte.

Half januari 2016 nam ik afscheid van de organisatie waar ik als stagiaire ben blijven hangen en in het totaal 7 jaar heb gewerkt op verschillende locaties en in verschillende functies. Van Montferland, Winterswijk, Oude Ijsselstreek, Doetinchem tot Aalten en Dinxperlo heb ik als Algemeen Maatschappelijk Werkster, Schoolmaatschappelijk werkster op basisonderwijs en MBO, sociaal werker in het wijkteam en generalist in het Ondersteuningsteam gewerkt.

Ik heb in al die jaren, functies en teams ontzettend veel mogen leren en ervaren en ik ben hier ontzettend dankbaar voor. Daarnaast heb ik er een aantal hele leuke contacten aan over gehouden en een heel groot, waardevol netwerk!

Sinds 1 januari 2016 ben ik dus volledig fulltime bezig met mijn eigen bedrijf, het succes van FiederElske en de Theekransjes hebben er voor gezorgd dat ik deze stap durfde te zetten.

Hoe zit het met die voorwaarden die ik mezelf had gesteld dan?
– Als ik groot ben?¬†Nee, ik ben nog steeds maar net 1,60 m ūüėČ
РZeker weten dat ik omkom in het werk? Ik geloof vanuit mijn tenen in wat ik heb te doen met mijn praktijk en ik heb het ontzettend druk! Hoe ik tot voor kort geleden nog 18 uur erbij naast kon werken is me nu echt een raadsel, HOE DEED IK DAT?
– Als ik nog veel meer weet?
Ten eerste CHECK! Ik geniet zo ontzettend van alle opleidingen, scholingen en trainingen die ik constant blijf volgen.
Ten tweede: Hoe meer ik weet, hoe meer ik weet wat ik allemaal nog niet weet.

РAls ik eerst nog heel lang geoefend heb? Niks oefenen, DOEN!
– Als ik het echt helemaal zekerste weten durf?¬†Als je mij al even volgt dan weet je dat afgelopen jaar mijn motto was: “Eerst doen, dan durven!”

MIJN LES IN DE SPORTSCHOOL
Ik heb een paar jaar Body Balance les gegeven in de sportschool. Voor wie dit niet kent, het is een combinatieles van Yoga, Pilates en Tai Chi van Less Mills. Ik heb ontzettend genoten altijd van het lesgeven, kreeg hele lieve waardevolle reactiesen had altijd volle lessen. Tot een schouderblessure ervoor zorgde dat ik een jaar uit te running was. Na veel wikken en wegen heb ik besloten ook deze deur dicht te doen.

Wonder-boven-wonder heb ik veel minder last van mijn schouder sinds ik deze knoop door heb gehakt. Ook al kon ik dit misschien goed, dat betekende nog niet dat dit nou precies was wat ik te doen heb. Het heeft me heel veel geleerd en opgeleverd:
– Voor een groep presenteren
– Flexibiliteit, lenigheid
– Lichaamskennis
– Contacten met stuk voor stuk schatten van mensen
– Knuffels en vaak met een lach en soms ook een traan
– Dankbaarheid
– Uithoudingsvermogen
– Geloof in mezelf
– Het bewijs dat ik tot meer in staat ben dan ik denk.
Ik was vroeger echt wel de laatste die je in een sportschool voor een groep zou verwachten!

NIEUWE DEUREN
Ik merk dat ik sinds er een aantal oude deuren sluiten er ook een stroom aan nieuwe deuren ontstaat die open zwaaien. Veel nieuwe aanmeldingen, nieuwe plannen en nieuwe kansen.

“Als je doet wat je te doen hebt, zou het werken moeiteloos moeten gaan.”¬†¬†

“Is het allemaal niet een beetje veel/zwaar?” Krijg ik dan wel eens als reactie uit mijn omgeving. Nee, ik kan je vertellen: het voelt echt als een feestje! Ik vind het zo ontzettend leuk om met¬†fantastische mensen¬†samen te werken die een¬†gezamelijke drive en passie¬†hebben voor het werken met ieder hun¬†eigen specialisme.

♡ Liefs Elske