Menu

Vakantieziek en stilstaan

19 februari, 2018

VAKANTIEZIEK
Door wat afstand te nemen op vakantie merkte ik ook even hoe moe mijn hoofd, mijn lijf eigenlijk waren. Ik heb afgelopen periode zoveel nieuwe dingen gedaan, zoveel toffe dingen bereikt en zoveel mooie mensen mogen verder helpen. Toen ik stil kwam te staan, mijn werkagenda leeg was.. werd ik ziek. Mijn lijf pakte haar kans om haar tijd op te eisen om weer bij te tanken. Met alle stappen die ik zet groei ik (figuurlijk dan, ik ben nog steeds 1.60 meter 😛 ) Wat ik soms wel eens een beetje vergeet is dat grotere groei ook méér energie kost.
Tja, dat het zo hard kan gaan.. daar ben ik nog niet zo aan gewend.. het is allemaal zo nieuw.

Op mijn strandbedje in Griekenland heb ik 9 boeken verslonden, de meeste gedeeltelijk werkgerelateerd. Ik hou van leren, zodat ik weer meer kennis en kunde door kan geven. Heb je verder niks gedaan dan? Ja hoor, maar weinig spannends, zonnen, slapen, lekker eten, dansen, wandelen. Het heeft mij weer teruggebracht naar een belangrijk inzicht in wat voor mij echt belangrijk is en wat ik vaker wil gaan doen:

STIL STAAN.
Stilstaan bij wil ik ben.
Stilstaan bij wat ik wil.
Stilstaan bij wat ik kan.
Stilstaan bij hoe ik nog meer mezelf kan zijn.
Stilstaan bij wat ik voor de wereld wil betekenen.
Stilstaan bij waar ik sta.
Stilstaan bij waar ik vandaan kom.
Stilstaan bij waar ik naar toe wil.

DOODENG
Stilstaan kan ook spannend zijn, doodeng zelfs. Want als je door en door en door gaat, hoor je ook de angstige stemmetjes niet. Dus bij het stilstaan kreeg ik ook “gezellig” bezoek van de angsten:
“Ben ik wel slim/leuk/origineel/inspirerend (vul aan met 6 miljoen andere variaties) GENOEG?”
“Is wat ik doe wel leuk/origineel/inspirerend/goed genoeg?”

Conclusie? Die heb ik nog niet.
Vind ik het spannend? JA!
Blijf ik toch mijn nieuwe plannen uitwerken? Ja zeker!
Heb ik dan geen last van twijfel? Ja wel.
Hoe ga ik hier mee om dan? Ik ben lief voor mezelf (lees: ik mag vandaag werken in mijn yoga outfit met ontploft haar en een soort pandalook van de mascara van gisteren, zet een lekkere soepkom met thee en deel mijn onzekerheden met/zoek steun bij een aantal lieve mensen uit mijn netwerk.) 

p.s. ik heb vandaag computer werk, dus wees niet bang dat ik zo mijn klanten afschrik 😉

MISSIE
Ik heb een missie, deze missie is best groot voor één klein meisje alleen.
Maar heel haalbaar wanneer we hier samen aan bouwen.

Ik geloof dat onze wereld meer meisjes- en vrouwenenergie nodig heeft.
Het is een algemeen bekend verschijnsel dat er verhoudingsgewijs een stuk minder vrouwen aan de top staan.
Daarbij zijn veel van de vrouwen aan de top gekomen, door veel harde mannenkwaliteiten in te zetten.
De wereld zou in mijn ogen meer in balans komen als er plek is voor beiden.
Ik voorzie hiermee een gezondere, gelukkigere wereld voor mannen én vrouwen, jongens én meisjes.

Mijn missie is sterker dan mijn angst en daarom ga ik met volle angst vooruit!

Met liefs,

Elske