De coachingspraktijk voor grote én kleine meisjes

Menu

Over Elske

Mijn naam is Elske Kolkman(1989).
Ik woon samen met mijn vriend Sil, dochtertjes Laure en Nina en Franse Bulldog Bobbie op een prachtige plek in de Achterhoek (Gelderland) middenin de natuur.

 

Als eerste Meisjescoach van Nederland ben ik de trotse oprichtster en eigenaresse van:
* Coachingspraktijk FiederElske – de eerste coachingspraktijk speciaal voor grote en kleine meisjes.
* Theekransjes – De Internationale Community van gecertificeerde professionals die Theekransjes organiseren volgens de officiële Theekransjes Methode

Wist je dat…

  • Ik als oprichtster van Theekransjes (sinds ik moeder ben) ook ontzettend kan genieten van koffie?
  • Ik met mijn 1.60 m toch groter ben dan mijn eigen moeder?
  • Mijn hobby’s lezen, koken, yoga, wandelen, dansen, afspreken met vriendinnen en shoppen zijn?
  • Onzekerheid nog steeds bij me hoort, maar ik ook ontdekt heb hoe ik me hierdoor niet hoef tegen te laten houden?
  • Veel van mijn schoenen eigenlijk kinderschoenen zijn en ik net zo graag op sneakers loop als op hakken?
  • Ik hou van optutten, maar als ik thuis ben het liefst mijn sieraden afdoe, mijn haar in een knot flans en mijn chillpak aantrek?
  • Ik intens kan genieten van de geur van gemaaid gras?
  • Een lelie mijn lievelingsbloem is, omdat ik hem zo lekker vind ruiken?
  • Ik thuis de middelste ben met een oudere zus en jonger broertje?
  • Ik vroeger in een vriendenboekje schreef dat ik mama wilde worden én prinses?

Elske FiederElske
image001
Elske fiederElske
Zet je klompjes bij ‘t vuur
Moeder bakt pannekoeken want het meel is niet duur
Tingelingelinge pannekoek
Stroop en rozijnen
Tingelingelinge pannekoek
Kom op bezoek!

Ik ben zelf een echt meisjes-meisje; vind dingen vaak net iets mooier met een gouden randje of in het roze met een glittertje, maar weet ook van aanpakken. Geboren en getogen op de boerderij van mijn ouders ben ik opgegroeid naast de rust van de natuur en de dieren om ons heen, ook opgevoed met hard werken en de ondernemersgeest.

Elske FiederElske is een liedje dat voor mij nauw verbonden is met mijn naam en roept zowel fijne als minder prettige herinneringen op. Het is een ouderwets kinderliedje dat geregeld voor me gezongen is door mijn (groot)ouders. De “klompjes” zie ik als symbool voor mijn boerenafkomst en het vuur staat voor mij voor warmte, licht, kracht; mits je er met respect mee omgaat. Als kind werd ik door andere kinderen weleens geplaagd met mijn naam, ze riepen me dan na met: “Elske FiederElske, Elske FiederElske….” Dat ik juist dit nu gebruik als naam voor mijn praktijk zie ik als een teken van kracht en herinnert mij eraan hoe ver ik al gekomen ben.

In 2009 ben ik begonnen met werken als (school)maatschappelijk werkster, ik merkte al gauw dat mijn interesse en expertise voornamelijk bij het werken met kinderen en jongeren en specifiek bij meisjes ligt. Een basis en vervolgopleiding Kindercoaching kwam op mijn pad en hier heb ik meer van mezelf en mijn eigen mogelijkheden ontdekt. De wens ontstond om mijn eigen praktijk te starten om kinderen, jongeren en hun ouders op een andere manier verder te kunnen helpen.

In 2013 is FiederElske ontstaan en hiermee mijn droom werkelijkheid geworden. De keuze om mij te specialiseren in meisjes, meiden en vrouwen is een hele persoonlijke geweest. Ik heb me zelf erg alleen gevoeld in mijn geworstel en heb lang last gehad van een negatief zelfbeeld. Gelukkig weet ik inmiddels ook hoe het anders kan en vanuit mijn ervaring en expertise anderen verder helpen.

Theekransjes
In december 2014 georganiseerde ik in mijn praktijk mijn eerste Theekransje. Ik kan met trots zeggen dat het concept vervolgens in korte tijd uitgegroeid is tot een groot succes! Dit bleef niet onopgemerkt en inmiddels zijn er honderden collega’s opgeleid die in Nederland, België, Duitsland en De Nederlandse Antillen, volgens de kracht van oprechte aandacht, Theekransjes organiseren in hun praktijk.
Ben je benieuwd naar de Theekransjes en de hele Community die er inmiddels achter hangt?
Klik dan hier voor de site van Theekansjes. 

Ik geloof dat onze wereld meer meisjes- en vrouwenenergie nodig heeft. Veel van de vrouwen aan de top zijn waar ze zijn, door veel harde mannenkwaliteiten in te zetten. De wereld zou in mijn ogen meer in balans komen als er plek is voor beiden. Ik voorzie hiermee een gezondere, gelukkigere wereld voor mannen én vrouwen, jongens én meisjes.

Mijn praktijk groeide uit haar voegen en ik moest met pijn in mijn hart steeds vaker “nee” verkopen als mensen aanklopten voor mijn hulp. In mei 2018 start daarom de Specialisatie tot Meisjescoach, waar ik mijn kennis van het vak doorgeef aan collega professionals, zodat we samen nog meer meisjes, meiden en (jonge) vrouwen verder kunnen helpen.

Ik heb moeite met hoofdrekenen en vind wiskunde maar ingewikkeld, ik geloof dat iedereen ergens goed in is en als iedereen de ruimte neemt om haar eigen kwaliteiten ten volste in te kunnen zetten maken we samen de wereld zoveel mooier.

De belangrijkste formule die ik dan ook heb ontdekt is:
Geluk, liefde en succes 
vermenigvuldigen
door te delen

 

webdesign: RS Vormgeving | Reclamebureau