Menu

Over Elske

Hoi, mijn naam is Elske Kolkman(1989).
Op dit stuk van mijn website zal ik iets meer over mezelf vertellen.

Ik woon samen met mijn vriend Sil, dochters Laure & Nina en onze Franse Bulldog Bobbie op een prachtige plek in Zieuwent (Achterhoek, Gelderland) middenin de natuur.

Als eerste Meisjescoach van Nederland ben ik de trotse oprichtster en eigenaresse van:


Wist je dat…

 • Ik best wel een meisjes-meisje ben; ik vind dingen vaak net iets mooier met een gouden randje of in het roze met een glittertje, maar weet ook van aanpakken.
 • Ik ben geboren en getogen op de boerderij van mijn ouders.
 • Ik naast de rust van de natuur en de dieren om ons heen, dus ook opgevoed ben met hard werken en de ondernemersgeest.
 • Ik als oprichtster van Theekransjes (sinds ik moeder ben) eigenlijk vooral ontzettend kan genieten van koffie?
 • Ik met mijn 1.60 m toch groter ben dan mijn eigen moeder?
 • Mijn hobby’s lezen, koken, yoga, wandelen, dansen, afspreken met vriendinnen en shoppen zijn?
 • Ik hou van optutten, maar als ik thuis ben het liefst mijn sieraden afdoe, mijn haar in een knot flans en mijn chillpak aantrek?
 • Ik intens kan genieten van de geur van gemaaid gras?
 • Een lelie mijn lievelingsbloem is, omdat ik hem zo lekker vind ruiken?
 • Ik thuis de middelste ben met een oudere zus en jonger broertje?
 • Ik vroeger in een vriendenboekje schreef dat ik mama wilde worden én prinses?

In 2009 ben ik begonnen met werken als (school)maatschappelijk werkster, ik merkte al gauw dat mijn interesse en expertise voornamelijk bij het werken met kinderen en jongeren en specifiek bij meisjes en meiden ligt. Verschillende scholingen en trainingen op het gebied van coaching kwamen op mijn pad en hier heb ik steeds opnieuw meer van mezelf en mijn eigen kwaliteiten ontdekt.

Sinds 2013 bestaat mijn eigen coachingspraktijk (tot 2022 onder de naam FiederElske) en hiermee is een droom werkelijkheid geworden. De keuze om mij te specialiseren in meisjes, meiden en vrouwen is een hele persoonlijke geweest. Ik heb me zelf vroeger erg alleen gevoeld in mijn geworstel en heb lang last gehad van een negatief zelfbeeld. Gelukkig weet ik inmiddels ook hoe het anders kan en vanuit mijn ervaring en expertise anderen verder helpen.

Theekransjes
In december 2014 georganiseerde ik in mijn praktijk mijn eerste Theekransje. Ik kan met trots zeggen dat het concept vervolgens in korte tijd uitgegroeid is tot een groot succes! Dit bleef niet onopgemerkt en uiteindelijk heb ik honderden collega’s opgeleid die in Nederland, België, Duitsland en De Nederlandse Antillen, volgens de kracht van oprechte aandacht, Theekransjes organiseren in hun praktijk.
In 2021 besloot ik ondanks het succes hiermee te stoppen, omdat mijn missie voor gespecialiseerde begeleiding van meisjes, meiden en vrouwen nog veel groter is.

I BELIEVE
Ik geloof dat onze wereld meer meisjes- en vrouwenenergie nodig heeft. Veel van de vrouwen aan de top zijn waar ze zijn, door veel harde mannenkwaliteiten in te zetten. De wereld zou in mijn ogen meer in balans komen als er plek is voor beiden. Ik voorzie hiermee een gezondere, gelukkigere wereld voor mannen én vrouwen, jongens én meisjes.

Mijn praktijk groeide uit haar voegen en ik moest met pijn in mijn hart steeds vaker “nee” verkopen als er aangeklopt werd voor mijn hulp.
Sinds mei 2018 organiseer ik daarom de Specialisatie tot Meisjescoach, waar ik mijn kennis van het vak doorgeef aan vrouwelijke collega professionals, zodat we samen nog meer meisjes, meiden en (jonge) vrouwen verder kunnen helpen.

Ik heb moeite met hoofdrekenen en vind wiskunde maar ingewikkeld, ik geloof dat iedereen ergens goed in is en als iedereen de ruimte neemt om haar eigen kwaliteiten ten volste in te kunnen zetten maken we samen de wereld zoveel mooier.

De belangrijkste formule die ik dan ook heb ontdekt is:
Geluk, liefde en succes 
vermenigvuldigen
door te delen